Livets store dilemma – abort


For snart en del år siden var der en ung pige i mit liv, der blev gravid ganske uplanlagt.

bigstock-Stomach-pain-or-menstrual-pain-48848528 Hun var meget ung. Kæresten var hendes første og sex var en ny, fin og famlende oplevelse for hende. Pludselig var hun gravid. Med ét slag gik hun fra at være ung og uskyldig til at være voksen.

Hun skulle tage stilling til et af livets store dilemmaer – abort.

Sagen er, at når det drejer sig om abort, så er der kun ét menneske, der står med det ultimative valg og ansvar.

Skulle hun, der var så ung, vælge at få barnet, med alt hvad det indebærer af mistet ungdom, hårdt arbejde og begrænsede muligheder? Samt selvfølgelig lykken ved at følge et barn på vej i livet. Formentlig den hårdeste og smukkeste nogen kan påtage sig.

Eller skulle hun vælge aborten? Skulle hun påtage sig at fjerne kimen til livet, til barnet, til det hårdeste og smukkeste? Skulle hun tilbageerobre sin ungdom?

bigstock-beautiful-young-woman-in-bath-38682475Hvad skulle hun udsætte sin krop, sit sind og sit potentielle barn for?

Kæresten forsøgte at være der for hende. For ham og hans bekymrede forældre var der kun ét valg; abort.

For pigen, hendes mor og mig, var det anderledes. Moren og jeg gav klart udtryk for, at uanset hvad hun måtte vælge, så ville hun få al den støtte, som hun kunne ønske sig af os.

At få et barn tidligt er hårdt, men ikke en dødsdom, om end det er et valg for livet. Alt dette foregik heldigvis lang tid før fordummende TV-shows som De Unge Mødre og før de sociale medier havde strammet grebet om struben på de unge.

Den dag hun blev skannet var både hendes mor og jeg med. Kæresten og hans mor sad i venteværelset. Pigen var fortsat i tvivl. Hun luftede sine tanker og sin sorg foran sygeplejersken.

Sjældent har jeg set et menneske så rasende. Sygeplejersken rystede af vrede. Vrede over, at moren og jeg ville støtte pigen uanset hvilket valg, hun måtte træffe. I hendes øjne var der kun ét valg. Abort.

Hun – sygeplejersken – gjorde alt hvad hun kunne for at beherske sig, men hendes harme stod ud af hende i små hvæsende sætninger. Der var intet – INTET –  der talte for at graviditeten skulle fortsætte og vi, altså moren og jeg, var de mest uansvarlige og ækle mennesker, som hun nogensinde havde mødt. Vi var var i fuld gang med at ødelægge – ØDELÆGGE – et ungt menneskes liv.

Hvad pigen endte med at vælge vedkommer kun hende, men tilbage står dilemmaet.

Havde sygeplejersken ret? Var det utilgiveligt og helt urimeligt, at pigen skulle have muligheden for at få barnet, hvis det var dét hun følte for? Selv i en alder af bare 16 år? Var det helt urimeligt at overlade valget til pigen selv? Var hun alt for ung til at tage stilling til et af livets store dilemmaer?

Reklamer

1 thought on “Livets store dilemma – abort

  1. Et barn er aldrig en ulykke… og livet former sig aldrig som man troede det ville eller drømte om alligevel… et barn er en gave man kan tage imod eller afvise… et barn er et liv.. at afvise er mord ..men det er et mord man kan vælge for at leve, hvis det ikke kan være anderledes.. livet er hårdt men uretfærdigt, tag imod alle gaverne.. eller lad være:-) Hvad sygeplejersken mente er irrelevant i den sammenhæng, det var ikke hendes valg..og det er irrelevant om pigen var for ung.. det var stadig HENDES valg og ingen andens..

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s