Søren Espersens bombe under offentlighedsloven


I dagens samråd med Helle Thorning- Schmidt lægger Søren Espersen en bombe under offentlighedsloven.

bigstock-Businessman-sitting-at-office--19499588Espersen har bedt om et notat, hvori det bekræftes at alt, hvad der er foregået i sagen FØR 1. januar 2014 skal behandles efter den gamle offentlighedslov. Det betyder reelt at journalister og andre, der søges aktindsigt i sagen potentielt kan få adgang til langt flere dokumenter end efter den nuværende lovgivning.

Endnu vigtigere vil det skabe en præcedens, der gør at også andre sager fra 1. januar 2014 skal behandles efter den gamle lov. Det vil tydeliggøre de groteske stramninger, som den nye lov har medført.

Måske står vi i en situation om kort tid, hvor den nye lov må ophæves igen, simpelthen fordi forskellene bliver tydeliggjort.

Espersens krav om et notat er en bombe under den nye offentlighedslov og et kæmpe slag for demokratiet, for en forudsætning for vores demokrati er systemets gennemskuelighed og offentlighedens mulighed for at se politikerne i kortene.

Det er alvorligt og trist, at se så megen mistillid til vores politiske ledere og seriesamråd, som er tvingende nødvendige. Tæppet skulle naturligvis trækkes væk under Bødskov, det skulle også have været trukket væk under Vilhelmsen og evt. have været kastet i nakken på hende, til gengæld er der ikke meget kød på samrådet med statsministeren, hun står solidt fast på tæppet.

Skulle samrådet ende med et fornyet fokus på offentlighedsloven er det en gevinst for os alle sammen.

Hurra for det, så virker vores demokrati måske alligevel, selvom vores Folketing ind i mellem virker som en lidt dysfunktionel familie, der kunne trænge til samlivsterapi.

Reklamer

1 thought on “Søren Espersens bombe under offentlighedsloven

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s